Εθνικη Πινακοθηκη

Παύλος Μυλωνάς, Δημήτρης Φατούρος

Πληροφορίες

Κατηγορία
Πολιτισμός
Χρόνος Μελέτης
1966
Χρόνος Αποπεράτωσης
1975
Διεύθυνση Έργου
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, Αθήνα

Περιγραφη

Οι εκθεσιακές στάθμες οργανώνονται σε δύο επιμήκη παράλληλα κτίσματα. Στη στάθμη του εδάφους με αξιοποίηση των υψομετρικών διαφορών διαμορφώνεται η αυλή, ένας κλειστός υπαίθριος χώρος. Μια γέφυρα συνδέει τα δύο κύρια στοιχεία – όγκους και λειτουργίες. Η γέφυρα προβλέπεται ως ένας φωτεινός περίπατος και όχι σαν ένας κλειστός χώρος, όπως πολύ συχνά μετασκευάζεται κατά τη λειτουργία της Πινακοθήκης, οδηγώντας σε παρανοήσεις ως προς τις βασικές συνθετικές επιλογές του έργου.

Το 1972 αφαιρέθηκε από τους αρχιτέκτονες η επίβλεψη του έργου.

Συντελεστες

Συνεργάτης αρχιτέκτων
Φωτογραφία
Επόμενο Έργο
low res
2011

Τοπιο εντοπισμου του αρχαιου λατομειου Κλεωνων

Γλυπτά Αρχιτεκτονικά Τοπία - Α. Κουζούπη, Ν. Γκόλαντα
ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ
Με τη συνδρομή σας στις Εκδόσεις DOMa, είστε σταθερός αναγνώστης αρχιτεκτονικών περιοδικών εκδόσεων με σύγχρονη επιμελητική προσέγγιση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.